Szukaj
Brytfanny służą do zapiekania potraw w tradycyjnych piekarnikach w temp. 280oC oraz do ich podgrzewania na płytach elektrycznych.
Cukiernice przeznaczone są do przechowywania i podawania cukru. Naczynia te wchodzą również w skład serwisów przeznaczonych do podawania herbaty czy kawy.
Czajniki do kawy i herbaty, oferowane przez Zakłady Ceramiczne „BOLESŁAWIEC”, mają zróżnicowane kształty i pojemności.
Dzbanki oferowane przez Zakłady Ceramiczne „BOLESŁAWIEC”, mają zróżnicowane kształty i pojemności.
Filiżanki ze spodkami przeznaczone do podawania kawy i herbaty oferujemy w różnych kształtach. Zróżnicowana jest także ich pojemność.
Kubki wchodzą w skład serii o różnych pojemnościach lub jako pojedyncze formy mogą stanowić uzupełnienie całodziennych zestawów.
Maselnice do przechowywania i podawania masła. Ponadto proponujemy naszym Klientom jajecznik do serwowania jajek na miękko.
Miski i salaterki oferujemy o pojemnościach stosowanych przy podawaniu sałatek, surówek oraz jako uzupełnienie zestawów obiadowych i śniadaniowych.
Mleczniki przeznaczone są do podawania mleka lub śmietanki do kawy czy herbaty i wchodzą m.in. w skład serwisów kawowych.
Podgrzewacze są to podstawy do czajników i imbryków pozwalające - poprzez umieszczenie w nich świeczki - dłużej utrzymać ciepło kawy czy herbaty.
Półmiski są przeznaczone do podawania potraw na ciepło i na zimno, m.in śniadań, obiadów czy kolacji. Służą też do zapiekania potraw w piekarnikach gazowych i elektrycznych oraz na płytach szklano - ceramicznych i stałych.
Solniczki, serwetniki, sosjerki stanowią uzupełnienie do całodziennych zestawów kawowych, herbacianych, obiadowych czy kolacyjnych.
Talerze okrągłe i kwadratowe służą do serwowania potraw. Zakres użytkowania jest bardzo szeroki. Podajemy je do śniadania, obiadu, podwieczorku i kolacji.
Wazy i bulionówki przeznaczone są do podawania zup i gulaszów. Dana forma wchodzi w skład konkretnego zestawu obiadowego, tworząc komplet z talerzami, bulionówkami i sosjerkami. Serwowane w wazach i bulionówkach potrawy, długo utrzymują ciepło.
Zakłady Ceramiczne „BOLESŁAWIEC” mają w swojej ofercie łyżki wazowe i podstawki. Idealne do m.in. nalewania zup.
Świeczniki do świec. Dzięki umieszczeniu na stole obok zestawu naczyń, kolacja czy obiad nabiorą klimatycznego nastroju.
Dekoracje klasyczne nawiązują do dawnych, tradycyjnych, bolesławieckich wzorów, których głównymi motywami były tzw. pawie oczka, kropki i kreski w kolorach kobaltu, brązu oraz zieleni. Wykonana jest za pomocą stempli i pędzla.
Dekoracje klasyczne nawiązują do dawnych, tradycyjnych, bolesławieckich wzorów, których głównymi motywami były tzw. pawie oczka, kropki i kreski w kolorach kobaltu, brązu oraz zieleni. Wykonana jest za pomocą stempli, pędzla i natrysku.
Dekoracje klasyczne nawiązują do dawnych, tradycyjnych, bolesławieckich wzorów, których głównymi motywami były tzw. pawie oczka, kropki i kreski w kolorach kobaltu, brązu oraz zieleni. Wykonana jest za pomocą stempla i pędzla, w jednym kolorze.
Dekoracje o podwyższonym standardzie to wzory wykonywane głównie przy użyciu stempli i pędzla, o kolorystyce z przewagą kobaltu i błękitu.
Dekoracje unikatowe posiadają bogatszą gamę wzorów i różnią się kolorystyką od wzorów typowo tradycyjnych. Oprócz odcieni kobaltu i błękitu wprowadzone są m.in. odcienie żółtego i zieleni. Wykonana jest za pomocą stempli i pędzla.
Dekoracje unikatowe posiadają bogatszą gamę wzorów i różnią się kolorystyką od wzorów typowo tradycyjnych. Oprócz odcieni kobaltu i błękitu wprowadzone są m.in. odcienie żółtego i zieleni. Wykonana jest za pomocą stempli i pędzla w czterech kolorach.
Dekoracje unikatowe posiadają bogatszą gamę wzorów i różnią się kolorystyką od wzorów typowo tradycyjnych. Oprócz odcieni kobaltu i błękitu wprowadzone są m.in. odcienie żółtego i zieleni. Wykonana jest za pomocą stempli i pędzla w pięciu kolorach.
Dekoracje artystyczne to wyjątkowe kompozycje malarskie. Stosowana jest na nich cała gama kolorów, począwszy od odcieni kobaltu, błękitu poprzez zielenie, żółcienie, brązy, aż do pomarańczy i czerwieni.